1230002.jpg


Traditionelt set har mange valgt hornmusik til morgenmusik - bl.a. for at vække sølvbrudeparret og få dem til at stå op.

 

Udenfor

Ofte begynder morgenen med at kobber-, sølv- eller guldbrudeparret bliver "vækket" af de ankomne gæster, hvorefter der synges fem danske sange,

blandt andet: "Det er så yndigt at følges ad", "I østen stiger solen op" og "Om lidt er kaffen klar (Svantes vise)" - alle skønne sange som Morgenblæserne har spillet utallige gange.


Morgenblæserne medbringer et sangblad til alle gæsterne - uden beregning!

 

Indenfor

Efter dette inviteres gæsterne normalt indenfor og spiser morgenmad. 
Når morgenmaden er igang, har brudeparret ofte lyst til at brudevalsen skal danses - og her træder Morgenblæserne igen til og spiller det traditionelle stykke bryllupsmusik.


Om bryllupsdagen

Aftenen inden bryllupsdagen opsætter børn, familie og venner til brudeparret en æresport foran deres hjem. Æresporten består af grønne grene med blade samt blomster, evt. gran hvis det er uden for årstid for friske grene. I midten placeres et skjold med parrets initialer/navne på. De fleste engagerer også et blæser-orkester og når de begynder at spille, kommer det "overraskede" par efter et stykke tid frem. Der synges et par sange, som regel "I østen stiger solen op" og "Det er så yndigt at følges ad". Når sangene er sunget færdigt, inviteres der indenfor til morgenbord.

Det er normalt, at morgenbordet varer nogle timer, nogle af gæsterne skal også videre på arbejde. Det er også god skik ikke at blive hængende hele dagen, fordi parret som regel skal holde stor fest om aftenen.

   


Om Morgenblæserne
Kontakt Morgenblæserne
Bryllupsdagene
Traditionerne
e-mail me